Jeg er Linn Ravn, 42 år gammel sporty dame fra Frogner i Sørum. 

Min reise som aktør startet hos Face for litt over to år siden. Jeg kom over Face ved en tilfeldighet på nettet. Så at de søkte etter aktører i alle aldre. Jeg var da 40 år, og trodde vel egentlig at toget var gått for denne type jobber. Det å være aktør er noe jeg hadde tenkt på en lang stund, men ikke gjort noe med. Men med alder kommer også selvtillit, og jeg sendte en søknad til Face. Like etter var jeg hos de for en samtale og bilder. Jeg ble fortalt at de skulle se etter oppdrag for meg, og at jeg ville bli kontaktet når noe aktuelt dukket opp. Jeg hadde ikke de største forhåpningene og tenkte ikke så mye mer på det.

F93AB1E5-9C3C-4929-B957-2641E4472942

Etter et par måneder skjedde det. Jeg ble kontaktet for mitt aller første oppdrag. Våren 2017 møtte jeg spent opp i en leilighet i Oslo. Jeg fikk utdelt en mann og to søte barn - som for den dagen skulle være min familie på film. Det var en reklame for Rema 1000. Vi familien var «blurete» i bakgrunnen, og fokuset var på produktene. Det spilte ingen rolle. Da jeg dro hjem den dagen var jeg utrolig glad og lykkelig. Jeg hadde vært på mitt aller første oppdrag, og jeg elsket det! Crewet var superhyggelig og det samme var de andre aktørene. Slik har det vært på alle oppdragene jeg har hatt siden. Jeg drar hjem med et stort smil om munnen, og familien min – den ekte – får en «høy» mor hjem om ettermiddagen. Jeg elsker å være aktør. Virkelig. Jeg er så uendelig takknemlig for at Face lot meg få bli en del av teamet og for at de har gitt meg den tilliten og de mulighetene jeg har fått og fremdeles får. Det beste jeg har gjort i mitt (arbeids) liv er å melde meg inn hos Face! De som jobber i Face er utrolig varme, profesjonelle og hyggelige!

Jeg har vært statist i flere TV – serier og filmer, og hatt en liten rolle i Paul Greengrass sin Netflix film 22. July. Det ble til sammen 14 arbeidsdager i Oslo og på Island. En uforglemmelig opplevelse.

Det har blitt mange reklamer med roller både med og uten replikker for bl. a Butinox, Landkreditt bank, Arla Protein, DNB, NSB, TINE, Bingo.com, Cirkle K, VG+ og Sigdal Kjøkken. Jeg har gått brudemodell på brudemessa i Fredrikstad og vært hårmodell for Luxushair.

78C21709-1DFB-42D8-AF14-323B4617875B

De aller fleste oppdragene har jeg fått gjennom Face, men jeg finner også noen oppdrag på egenhånd. Jeg likte dette yrket så utrolig godt at det var dette jeg ville jobbe med! Etter hvert opprettet jeg et enkeltmannsforetak, slik at jeg kunne fakturere. Det er et godt tips. Å melde seg inn i et castingbyrå som Face er lurt. Du får noen som hjelper deg med å skaffe oppdrag, det er trygt og du blir ivaretatt på alle måter. Det er også lurt å skaffe seg et nettverk med andre aktører og crew. Ikke vær redd for å legge til folk du møter på sosiale medier. Mange jobber går via kjente eller noen man har jobbet med tidligere. Ikke vær ukritisk til varer/tjenester du skal reklamere for. Husk at du blir husket/assosiert med det du er med på. Les også kontraktene nøye.

Gjør ditt beste – alltid og uansett! Selv om dagene kan bli lange – og noen ganger kalde må man huske på at de er enda lenger og like kalde for crewet! Er du nysgjerrig på bransjen og om dette er noe for deg, så bare prøv. Du har ikke noe å tape men mange fantastiske opplevelser i vente!

 

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer