Mitt navn er Tommy Hyving fra Oslo.
Jeg har mye erfaring fra både film, reklame og TV produksjoner der jeg har jobbet mye i Norge, Sverige og i Sør- Afrika. 
Nå er jeg så heldig at jeg får jobbe fulltid som skuespiller.

For å starte fra begynnelsen så begynte min reise helt tilbake i 1989 hvor jeg hadde en liten rolle i langfilmen "Overgivelsen" med Per Bronken på regi. Dette var en film basert på en novelle av Oskar Braathen.
Videre ble jeg kandidat som programleder i NRK programmet Halvsju.

Det og være med på en produksjon er noe helt spesielt. Både det sosiale, følelsen av å mestre og tilslutt se resultatet av noe du har bidratt til har absolutt gitt mersmak og noe som driver meg videre til å fortsette den dag i dag.

AB862D28-70DC-4CDB-8014-1373C1A88709

I 2018 har jeg tilsammen hatt ca 100 innspillningsdager, noe jeg selv er veldig fornøyd med.
Noe av det jeg er mest stolt av er faktisk flere jobber jeg har fått gjennom Face Casting. Min erfaring tilsier at dette er en av de mest profesjonelle castingbyrået jeg har vært borti. De har virkelig har tatt vare på meg under opptak. De er nesten alltid representert på sett, gav punktlig og god informasjon før og under innspilling. Og ikke minst tillitt til meg som skuespiller og mine presentasjoner.

Jeg var så heldig og fikk en liten rolle i den viktige Netflix filmen 22 July av den anerkjente regissøren Paul Greengrass. Der spilte jeg rollen som livvakt for vår tidligere statsminister Jens Stoltenberg, spilt av Ola G Furuseth.
Tidligere på året fikk jeg en hovedrolle i filmen "Life with death", som en russisk gangster. Denne filmen vant hele to priser under filmfestivalen i Haugesund.

Jeg vil anbefale ALLE å bli med på premierer og ikke minst festivaler. For eksempel, under Filfestivalen i Hauhesund kom jeg i kontakt med mange nye spennende mennesker, som igjen resulterte i en ny hovedrolle.
Denne gangen i filmen " The lonely shepherd" som skal spilles inn utenfor Haugesund i Juni. Filmen har tidligere hatt premiere og sendt ut til filmfestivaler i hele Europa. Etter dette vil den bli vist i Norge.

For min del handler først og fremst alt dette om å være trygg på deg selv og stole på egene presatsjoner. Og ikke minst det å forberede seg godt på rollen du søker eller skal på
audition for. Uten en god forberedelsen vil man enda enklere bli gjennomskuet når kamera er på. En annen ting som er viktig som skuespiller er å ha respekt for alle de andre bak kamera, med- og motspillere. Mitt tips er derfor å forberede deg godt til karakteren, lær replikkene godt i forkant, sett seg inn i manus og lever troverdig materiale, uansett om det er en stor eller liten
rolle.
"Det er ingen som ringer på døren din, du må selv ut og ville ha jobben. Får du ikke den første må du jobbe videre for neste mulighet"

DCB76E24-38F2-4F98-8E59-39FCC4AD0AA4

Det finnes nok ingen mal for hvordan man skal oppnå suksess, men det finnes mye man selv kan gjøre selv for å nå målene sine. Først vil jeg nok anbefale at du alltid er forberedt, lese manus godt, øve foran speilet eller ta opp scenene du øver. En annen ting er "selge deg selv"
og da mener jeg benytt plattformer for å vise at du finnes, gå på audition, søk roller og vis interesse.

Når du endelig har fått en rolle, er det viktig og være forberedt, komme presis, og ikke stille crew masse unødvendige spørsmål. På settet har ALLE viktige oppgaver som skal
gjennomføres og ting «brenner på dass» som vi sier. Jo bedre forberedt du er, mindre spørsmål har du og mer selvsikker virker du.

"Gjør du noe galt vil garantert regissør ta kontakt med deg"

FF41FB15-C333-463B-8425-64CE5BD98B3E


5 Gyldene regler fra Tommy :


1. Bransjen i Norge er Liten , så gjør alltid ditt beste.
2. Vær alltid godt forbredt
3. Ha respekt for de andre på sett, både skuespillere, statister og Crew.
4. Møt ALLTID presis
5. Ha ett smil om munnen, godt humør smitter og godt humør trenger vi alle på en ellers hektisk arbeidsdag.

Gjør du alltid ditt beste er veien til suksess kortere enn du tror . Lykke til!

Mvh Tommy, Skuespiller

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer