10 regler du bør lære deg! 

Her er noen enkle regler du bør lære deg, slik at du vet hva du skal forholde deg til når du får et oppdrag.
Det er svært viktig å ha klar og god kommunikasjon med den som booker deg, slik at eventuelle endringer kan formidles, og du gir tydelig beskjed.

1. Når du blir kontaktet angående en jobb, husk å noter/lagre all kontaktinfo til de som kontakter deg, og skal holde kontakt med deg frem til oppdrag. Svar på alle e-poster eller sms du får i forbindelse med oppdraget.
Dette er svært viktig informasjon for at oppdragsgiver skal kunne klargjøre innspilling/produksjon.
Svar slik de ber deg om. Ber de om full navn, så svar med fullt navn. Husk, du er kanskje en av mange de er i kontakt med som skal møte til samme oppdrag, så da er det viktig med presis informasjon og klare svar.

2. Vær sikker på at alle dine opplysninger er korrekte.
Sjekk alltid at du har oppgitt korrekte opplysninger, eller at din profil har oppdaterte opplysninger. Du kan ha blitt booket inn nettopp på bakgrunn av disse, og da må de ikke avvike. Husk at ofte er det makeup artister og kostymører som møter deg på innspilling, og da må du ha oppgitt riktige mål og informasjon.

3. Alltid kom som den du har utgitt deg for å være!!!
Som for punkt 2, så er det like viktig at du møter som den du har utgitt deg for å være. Dette betyr at du har oppdaterte bilder av deg selv på din profil, og at det er slik du ser ut når du møter på innspilling. Endrer du uteseende slik som frisyre, hårfarge, eller annet MÅ du gi beskjed. Møt aldri opp på en innspilling hvor du ikke ser ut som den de venter de skal møte!

4. Skal du møte på auditions, kostymeprøve, eller brief - Pass på at du har fullstendig oversikt over hvor og når du skal møte. Møt i tide. Er du usikker på noe så ta kontakt.

5. Vær tilgjengelig for oppdragsgiver.
Følg med på beskjeder og eventuelle endringer. Det er viktig at oppdragsgiver får tak i deg ved behov, eller kan sende deg informasjon du behøver. Er du i situasjon eller jobb hvor du er vanskelig å nå – gi beskjed om dette på forhånd.

6. Alltid ha kontroll på hvor du skal på oppdrag og hvordan du skal komme deg dit.
Pass på at du har fått riktig og klar informasjon om dette.

7. Vis du må melde avbud, eller ikke kan møte som avtalt – GI BESKJED UMIDDELBART.
En innspilling eller produksjon er satt for et bestemt opptak og ut fra din rolle. At du ikke møter kan være kritisk, og i verste fall ikke kunne gjennomføres. Derfor MÅ du melde fra!!!

8. Husk eventuelle kleskoder dersom du har fått beskjed om dette.
Ofte kan de ha bedt deg ha med eget tøy, eller spesielle krav til de klær du har på deg.

9. Hvis du plutselig blir utilgjengelig for en jobb du har blitt booket inn til -  
RING DIN KONTAKTPERSON SÅ FORT SOM MULIG!!

10. ALDRI kom for sent, eller vær uhøflig og vanskelig.
Husk at du er på en innspilling hvor det er mye som skal fungere sammen, og at du kun er en del av dette. Alle er avhengige av å jobbe godt sammen for et best mulig resultat.

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer