Vi kan ikke gjenta dette ofte nok, men her en artikkel du lese.

Enten du er nybegynner, erfaren statist, modell, eller skuespiller, så er det alltid et tema du bør bruke litt ekstra tid på – vi forklarer deg hva og hvorfor.

La oss si at du har opprettet en profil her på Face – supert! Du har brukt tid på å fylle inn de rette opplysninger om deg selv, din erfaring og meritter, og alt genereres til automatisk CV og en flott profil. Du er nå klar for å søke på oppdrag på de utlyste annonsene.

Men – har du lagt vekt på det aller viktigste? Det som faktisk er det første din kommende oppdragsgiver ser? Det som kanskje gjør at han/hun velger å gå videre i din profil, sjekke dine meritter, og dine fakta du har brukt mye tid på?

Tenk på dette!
Du er klar for oppdrag, og nå ser du igjennom alle annonsene som passer din profil, slik at du kan søke et oppdrag du ser passer. Du finner en svært aktuell annonse som du passer perfekt til.
Du sender av gårde en søknad i håp om at oppdragsgiver vil velge deg til akkurat denne rollen. 

Har du tenkt på at du kanskje ikke er den eneste som søker?

Hva tror du er utslagsgivende for en oppdragsgiver, når de må se igjennom kanskje hundre søkere til akkurat den rollen du søkte på?

 

Slik fungerer det!
Enten du har søkt online med Face sitt booking system, eller du har sendt e-post til oppdragsgiver, så skal uansett oppdragsgiver se igjennom alle søkere for å finne de som kan passe den utlyste rollen.

Her er det de fleste aktører «tror» oppdragsgiver gjør:
De finkjemmer alle søkere, ser på deres profiler, går inn på deres linker, og leser igjennom deres CV.

Feil!

Det første de gjør er å «vaske» listene.
En «vask» betyr å først selektere ut de som passer deres beskrivelse i utlysningen, eller de som ikke gjør det. Dette kan være spesifikasjoner så enkelt som alder eller høyde, men alltid…alltid BILDET.
Dette for å sile ut de som avviker fra de spesifikasjonene de leter etter, og med en gang kunne SE hvem som passer.
Joda, det finnes unntak. Noen ganger er det statist oppdrag hvor oppdragsgiver ønsker alle mulige variasjoner av folk og karakterer, eller en bestemt rolle hvor de ser etter andre spesifikasjoner og erfaring, men likevel. Gjør dette riktig med en gang så er du sikret uansett hva du søker på i fremtiden. Har du gode profilbilder forteller dette oppdragsgiver at du er seriøs og har gjort en jobb med å vise hvem du er.

Det kan være svært avgjørende for deg om du bruker gode eller dårlige bilder.

Så, hva er viktig?
Profilen din er viktig, og ditt profilbilde enda viktigere.
Det er her du kan skille deg ut, eller være blant de som oppdragsgiver velger gå videre med.
Hvis dine profilbilder ikke er  gode, vil oppdragsgiver ofte skumme rett over det.

Så, la oss maksimere dine muligheter med noen tips fra oss.

La oss begynne med "IKKE GJØR SLIK" type bilder.

IKKE avvik fra standarden for profilbildet.
Selv om ikke du selv synes standarden for profilbilder er spesielt fint, vakkert, eller «slik du synes du selv skal se ut» så skal du tenke på dette som et slags passbilde. Altså ikke bildet du legger ut på dine sosiale medier, men mer som et passbilde!

IKKE smink deg mer en absolutt nødvendig.
Det er svært viktig for de som skal ha deg med i en produksjon ser deg slik du er. Dette fordi de skal ha deg inn i en bestemt rolle eller karakter, og da må se utgangspunktet!

IKKE Selfi trekk
Noen av de første søkere som ryker ut i all vask er de tilgjorte profilene.
De som forsøker gjøre seg til på en unaturlig måte med mystiske blikk eller den berømte selfie leppa.
Joda, dette gjelder også for modeller!!

IKKE rekvisitter
Profilbilder skal være uten briller, hatt, eller andre hodeplagg. Vi skal se deg helt naturlig.

Her er de riktige type bilder:

Naturlig avslappet headshot.
Et godt profilbilde viser aktøren på en naturlig måte, avslappet og pen mine. Det kan være små tveaks som utgjør forskjellen på et slikt bilde, fra å se litt trist eller sur ut, til overdrevent smil.
Forsøk være så naturlig som mulig. Husk at du kan legge til andre bilder i din profil som viser andre uttrykk, slik at du ikke tenker for mye på at det skal være perfekt – det skal det nemlig ikke være.

Vis den du er NÅ – ikke gammelt foto
Like viktig som med uttrykket er at du viser oppdatert bilde av deg selv. Vi endrer stadig utseende og karakter, og det er svært viktig at bildet viser hvem du er nå. Møt for all del IKKE opp til en produksjon med endret utseende enn det ditt profilbilde tilsier. Det kan stoppe en hel produksjonsdag, og du har kanskje forspilt dine sjanser for alltid!

Få med alt!
Har du spesielle kjennetegn eller utsmykninger slik som piercing eller ringer, skal du ha med dette dersom det ikke utgjør stor endring ved å la være. Det samme gjelder fødselsmerker, vorter og liknende. Dette skal ikke sminkes vekk!

Hår
Har du langt hår skal dette også vises på ditt profilbilde. Makeup artister og stylister vet hvordan de setter opp håret ditt vis nødvendig ved en innspilling, men de kan ikke se omvendt – dersom du har satt opp håret vil de ikke kunne se lengde og andre særegenheter.
Har du langt hår så ikke dekk til ansiktet.

Endrer du hårfarge og / eller hårfrisyre, så OPPDATER ditt profilbilde!!

Synes du det er vanskelig å få tatt et bra nok «amatør» bilde for din profil, oppsøk en fotograf, eller sjekk vår kalender/forum for når vi gjør profilbilde shoots i regi av Face.

Vi håper du fant våre tips nyttige, og les også være andre artikler og veiledninger om dette tema – det er som nevnt tidligere – avgjørende for om du får oppdrag!

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer