Porteføljebilder – like viktig som profilbilder?

Vi gjentar oss selv gjerne – dine bilder er ditt viktigste hjelpemiddel for å få oppdrag.

Som skuespiller, statist, modell, er dine profilbilder helt avgjørende. De representerer deg og hvem du er uten filter og rekvisitter. Dette er ditt første «salgsargument» for å få deg på akkurat den auditionen, eller til den rollen du har søkt på.

Ved siden av profilbilder, som skal vise oppdragsgiver hvem du er, så er porteføljebilder din sjanse til å vise hva du er. Ofte ser en oppdragsgiver videre på din profil for å forsøke danne seg et inntrykk av hva du kan, din erfaring, og om du kan «passe» deres rollebesetning. Da kan dine porteføljebilder vær avgjørende, eller utslagsgivende. Bruk derfor også litt tid på disse bildene.

På din side profil, kan du laste opp inntil 4 porteføljebilder som representerer deg og hva du kan vise til.
Bruk dem godt!

1557336061_m_07252012

Her er noen tips fra oss.

1.Vær selektiv - bare velg de beste bildene.
Ta et dypdykk i hva du har av bilder.
Dårlig kvalitet bilder reflekterer dårlig inntrykk, og kan virke som du har lagt lite tid på dette.
Tenk objektivt - hva sier et bestemt bilde om deg? Se på bildens sammenheng. Gir det et godt inntrykk?

2.Er det relevant for det du representerer?
Er du skuespiller, er det en stor fordel om du har bilder av deg i en rolle, eller fra et teaterstykke du har vært med i.
Er du statist, har du kanskje bilder fra et opptak, eller også her fra tidligere teaterrolle eller noe som relaterer til type karakter og spesielle trekk du har.
Er du modell, har du kanskje bilder fra en fotoshoot.

Det du skal tenke på er om de bildene du laster opp representerer deg på en god måte, og hvor du er i sentrum av begivenheten.

3. Jeg har ingen bra bilder
Fortvil ikke. Ikke alle har bilder som representerer dine valg som aktør eller crew. Kanskje du er nyutdannet, uten erfaring, eller aldri har vært med på noe av dette tidligere. Det beste du da kan gjøre er å enten følge tips 4, eller finne bilder du synes er gode av deg som person. Så kan du laste opp nye bilder etter hvert som du er med på oppdrag og utvikler deg som aktør eller crew.

4. Gå til fotograf, eller en flink venn!
Lag dine egne porteføljebilder. De må ikke være fra en faktisk filminnspilling, eller modell oppdrag for å representere deg. Mange får en fotograf til å ta bilder som kan representere deg slik du ønsker fremstå, eller får en venn til å ta kreative bilder.

5. Spør!
Det siste tipset er det viktigste vi kan gi deg – spør!
Spør de du tar oppdrag for, de som har booket deg, eller noen som er på samme sett som deg – vil jeg kunne få noen bilder fra opptak eller sett jeg kan bruke til min portefølje?
Det er selvfølgelig strenge regler for fotografering under innspillinger, og ofte strengt forbudt. Dette fordi produksjonen ikke ønsker å «lekke» hva som kommer. Men du kan ofte få lov til å ta bilder hvor du er på et opptak, så lenge du ikke tar bilder av produksjonen – spør, så får du vite hva du har lov til.

Etter lansering og når produksjonen er ute, så kan du ofte få lov til å hente ut bilder av deg hvor du er i fokus. Igjen, spør på forhånd så vet du hva du kan vente deg.

NB!

Av copyright grunner skal fotografens navn alltid bli kreditert om du ikke har tatt de selv.

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer