Vi har tatt en prat med Tonje Brattås, frilans skuespiller med mange jern i ilden.
Les om hennes karrierevalg og smarte tips!

Jeg heter Tonje Brattås, og for meg startet det da jeg var seks år og fikk spille skyggen til hovedrollen i en teateroppsetning... Ja, du leste riktig - jeg spilte faktisk skyggen, haha.

Siden da har jeg tilbrakt utallige timer på scenen og foran kamera. Jeg har spilt i barneoppsetninger, revyer, operaforestillinger, reklamer, serier og kortfilmer. Det siste året har jeg stort sett levd av å frilanse som skuespiller, og satser alt på at det fortsetter sånn. Ved siden av å spille skuespill, har jeg også stor interesse av å filme, klippe og produsere egne prosjekter.

De siste årene har jeg spilt tittelrollen som zombie i «Hope» - Adam Losurdo, som den feministiske Clara i «Da kvinnen kom til verden» - Anne Kjersti Bjørn, som etterforskningsleder i nullbudsjettserien «B4» - Ayaz Hussain, som en norsk folkeeventyrskapning i en film av britiske Carl Shanahan og stått på scenen i operaen blant mye annet.

Jeg har frilanset i flere år, og etterhvert fått et stort nettverk som stadig åpner for nye, spennende muligheter – både foran og bak kamera. I tillegg er jeg en aktiv søker, og bruker mye tid på å sende søknader, spille inn selftapes og holde porteføljen oppdatert. Og jo, Instagram er en fantastisk markedsførings/nettverkskanal for oss skuespillere!

1. Ta tiden til hjelp – oppdrag vokser ikke på trær
2. Ikke ta avslag som et nederlag – det betyr som oftest ikke at du gjør en dårlig audition, men at regissøren ser etter noe annet
3. Ikke vent på å bli «oppdaget» - send søknader, lag egne prosjekter, bygg nettverk +++
4. Ta del i frivillige prosjekter for å bygge CV/showreel og lære mer om hvordan bransjen fungerer
5. Ikke ta underbetalte jobber (hvor noen får godt betalt og andre ikke) – det skaper en ond sirkel for oss alle

Men viktigst av alt..: Ha det gøy :D

 

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer