Anders Hagen sin første statist opplevelse, var med en stand-in rolle i Wisting serien. Derfra har det gått fra ett oppdrag til et annet. Les hvordan Anders gikk frem for å få sine roller, og hva hans gyldne regler er.

Mitt navn er Anders Hagen. Jeg er 58 år og bor på Brandval som ligger to mil nord for Kongsvinger.

For et drøyt år siden ble deler av Wistingserien spilt inn her i distriktet. Jeg fikk lyst til å prøve meg som statist og var så heldig å få rollen som stand-in for seriemorderen, bl.a. i noen bilscener. Jeg syntes dette var kjempegøy og fikk også tips om at jeg burde starte med slike ting. Jeg begynte da å tråle nettet etter mulige roller, lagde en profil og dermed var jeg i gang.

Jeg fikk et par småroller i reklame ganske kjapt. Så dukket det opp en mulighet der jeg skulle være testsjåfør for Mitsubishi Outlander PHEV. Dette var min første jobb med replikker og det gikk veldig bra. Etter dette fikk jeg rollen som «konferansier» på Farmen Markedet som også ble spilt inn her i nærheten. Etter dette fikk jeg en hovedrolle i en reklamefilm for Nordea. Så ringte Magnus Sand meg fra Face AS og plutselig hadde jeg rolle som «sint ishokeytrener» i en reklame for Bingo.com. Har også hatt en rolle der jeg spiller Kong Olav 5 på trikken.

37997770_10156187454995412_793565525140570112_o

Har også hatt noen statistroller i bl.a. Jul i Blodfjell 2 samt i serien Okkupert 3. Fikk også være med som «danser» i et ganske så sprøtt opplegg under utdelingen av «Gulltaggen». Her var jeg sammen med bl.a. Hasse Hope og noen profesjonelle dansere. Nå i mai og juni er det på’n igjen med Farmen Kjendis og ny rolle som «konferansier» på markedet.

Jeg synes jeg har fått til mye det siste året. Det er viktig å være seg selv og ha troen på at du klarer de oppdragene du går får. Det er viktig å tørre å by på seg selv og humor er jo viktig. Som det heter: «Veien blir til mens vi går». Lytt til de som har erfaring, følg med på reklamefilmer, legg merke til små detaljer og hvordan ordinære statister er på settet.

5 Gyldene regler

· Vær deg selv

· Ta lærdom av andre

· Stol på egne ferdigheter

· Vær hyggelig og blid mot andre som er på settet

· All «kritikk» er konstruktiv kritikk – lytt og lær

 

 

 

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer