Magnus Aasheim, 36, frilans skuespiller med erfaring fra langfilm, kortfilm, TV-serier, reklamer, teater og improteater.

Hvor startet alt?
Det startet med en tanke (som jeg hadde hatt leeeenge) om at skuespill var noe for meg, til tross for at jeg i prinsippet ikke hadde noen erfaring. Jeg visste derfor at jeg måtte lære, og fant fort ut hvordan jeg kunne ta statistjobber. På den måten kunne jeg observere det som foregikk foran og bak kameraet. Etter en liten haug av statistjobber kjente jeg at jeg ikke lenger fikk noe ut av det. Da begynte jeg og søke på roller. Resten er historie.

60725224-6BEC-4040-B07F-9FA3D1BC6B75

Hvilke jobber har du hatt de siste årene?
Jeg har vært med i Ylvis, Hit for Hit, 22nd July (en rolle jeg fikk via Face Casting), Exit, 22. juli-serien, den nye serien til Casper Christensen fra KLOVN, en kinesisk spillefilm (enda en rolle jeg fikk via Face Casting) og Okkupert sesong 3. I tillegg en masse kortfilmer og noen reklamer.

Hva har du gjort riktig for å få de store jobbene?
Dette er vanskelig og svare på, men jeg mener at det å være registrert hos castingbyråene, være synlig (både på sosiale medier og in real life), være på, og å tenke litt utenfor boksen når det gjelder og søker etter roller har vært viktig.

Hvilke tips ville du gitt videre for å oppnå suksess?
Være registrert over alt og holde castingbyråene oppdaterte innimellom, være synlig, gå ut og møte folk i bransjen når det er ulike happenings, få erfaring (jeg tar heller en skuespillerjobb som ikke betaler enn å ikke jobbe når jeg ikke har betalte jobber), øve, øve, øve. Skuespill er en ferdighet. Man blir bedre jo mer man gjør det. Og være sammen med folk som bygger hverandre opp.

5 gyldene regler om bransjen:
-ta det med ro. Ting tar tid. Just keep going.
-vær åpen, respektfull og imøtekommende.
-se etter måter du kan gjøre ting bedre på.
-si ifra når noe føles feil.
-gjør DIN greie.

Lenke til showreels:
https://www.magnusaasheim.com/show-reels

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer