Har du en drøm om å se deg selv på TV?
Ønsker du være med på spennende TV innspillinger, ha en rolle i en reklamefilm, eller kanskje være med i en spillefilm?
Da bør dine første skritt være å registrere en profil på Face.no.

Her er en introduksjon til det du trenger å vite for å kunne sette i gang som statist.
Registrer deg i dag og bli booket til ditt første oppdrag.

Registrer deg på Face.no
Det første skrittet for å kunne bli med på ulike innspillinger og produksjoner, er at du registrerer deg som statist på face.no.
En statist er en aktør som fyller inn og deltar i innspilling av en scene, ofte de du ser uten replikk eller bestemt rolle slik som skuespillerne har.
Det er mange ulike former for en statist rolle, fra enkle bakgrunnsfigurer, til mer krevende og fremtredende roller.
Tenk at hver gang du ser en TV serie eller reklamefilm på TV, så ser du alltid en del personer uten replikk, noen i bakgrunnen, eller en stor menneskemengde stående rundt begivenheten – det er statistene.
Det beste med å kunne være en statist? Du trenger ingen utdannelse eller erfaring for å starte!

Ønsker du å registrere din datter eller sønn som er mindreårig?
Face har registrering for alle, men merk at for mindreårige er det noen egne regler som gjelder.
Vår artikkel "Hvordan få barnet ditt på TV og film" har det du trenger å vite om å registrere og finne oppdrag for mindreårige. Den kan du lese her

5007CC57-15CE-49AA-8400-1960E7242251

Hvordan får du oppdrag?
Når er du har registrert deg, satt opp din profil, så er du klar for å finne oppdrag som passer deg, eller la oppdragsgivere finne din profil.

Det er flere måter å få ditt første oppdrag på. I portalen vil du finne utlysninger fra mange ulike produksjoner, TV selskaper, og Catingbyråer. De legges ut fortløpende og oppdateres daglig. Her vil du finne beskrivelser av type oppdrag, og hvilke typer roller oppdragsgiverne ser etter. Oppdrag for statister er godt merket med statist-oppdrag.
Du kan også bli søkt på av ulike oppdragsgivere som selv leter i aktørbasen, og hvor de finner deg som aktuell kandidat. Da kontakter de deg direkte for å høre om du har lyst til å være med.
Ser du en annonse som passer deg og din person, så kan du nå søke på dette oppdraget. Annonsen beskriver hvordan oppdragsgiver ønsker at du skal søke. Enten direkte til dem, eller gjennom vårt online booking system – enkelt!

Her er noen viktige punkter:
Det aller viktigste når du søker, er at du har lest oppdragsgivers annonse.
Se at du passer kriteriene, slik som alder, kjønn, etnisitet og andre spesifikasjoner, og at du kan den eller de datoer som de skal gjøre sin innspilling.
Når du har søkt, vil du få svar, eller videre avklaring om tid, sted, og ledigheten din for å kunne møte.

Du kan motta henvendelser fra Casting ansvarlig, som kontrollerer tilgjengeligheten din for en fremtidig opptaksdato. Vi forstår at du ikke alltid kan svare telefonen din med en gang, men du MÅ svare så raskt du kan, og du MÅ svare på tekstmelding når du får dette. De som booker deg må ha bekreftelse for at du møter den rette dagen, og til rett tid.

All informasjon du mottar er viktig. Hvor og når du skal møte, og hva du skal ha med deg.
Ofte blir du bedt om å møte ferdig kledd i en spesiell stil, eller ha med ekstra klær.
Mange opptak gjøres utenom sesong – det vil si at en vinterscene kan spilles inn midt i Juli, og da skal du kanskje ha med deg vinterklær til innspilling.
Følg med på beskjeder du får. Det kan bli endringer i oppmøte tid og sted, og svært ofte kommer beskjeder dagen før.

MØT OPP TIL TIDEN!
En innspilling krever et stort crew som har en svært omfattende innspillingsplan de følger, og de kan ikke vente på deg, og de endrer ikke sin innspillingsplan etter din agenda.
Du kan risikere å ødelegge en hel innspillingsdag dersom du ikke møter som avtalt. Så vær ærlig med deg selv, og oppdragsgiver, så vil du få noen hyggelige opplevelser og erfaring.

Greier du følge disse enkle råd og tips, så kan du ser frem til mange spennende oppdrag og givende roller, og da kan du også endelig – se deg selv på TV.

Lykke til med din start????

Tips og guider

Se våre tips og guider som vil hjelpe deg på vei.

Les mer

FAQ

Ta en kikk i vår FAQ-samling for å finne ut av spørsmål du lurer på.

Les mer

Supportsenter

Dersom du lurer på noe, så kan du kontakte oss her.

Les mer